Laleaua nu poate judeca trandafirul ca are spini prea multi, nici cactusul pe trandafir ca are prea putini

Acum 1 an jumatate, am avut o schimbare drastică in gandire. Dintr-o data ma vedeam cea mai frumoasa femeie de pe fata pamantului. Cea mai. Nu aveam nici cea mai mică insecuritate. Aveam încredere in mine, in ceea ce spun, ce fac. Nimeni nu îmi putea stirbi increderea. Totul a inceput când l-am cunoscut pe el.

El a inceput cu o întrebare “te iubești pe tine?” Eu am raspuns, “nu sunt narcisista!”. El a spus: “ eu ma iubesc cel mai mult pe mine. Îmi zic in fiecare zi in oglinda cât de frumos sunt. Trebuie sa începi sa te iubești, vei inflori!” M-a zguduit!! Repet! Am fost in stare de șoc. Era prima oară când îmi zicea cineva asta la modul serios.

De mică am crescut cu ideea ca trebuie sa fii modest in privința ta, a realizarilor tale, a aspectului fizic. Iubirea de sine era blamată mereu. Trebuie sa îl iubești mai intai pe cel de lângă tine, tu esti la urma, nevoile tale trebuie sa le pui mai prejos decât ale celor din jur.

A te considera frumos te transforma intr-o persoana ingamfata, aroganta, erai greu agreat in societate. Niciodata nu am fost încurajată sa gandesc altfel. Era prima oară când auzeam contrariul. Am ras la inceput, l-am considerat arogant și mi-am văzut de ale mele mai departe. Însă, gândul persista in mintea mea, o curiozitate enorma ma făcea sa încerc experimentul acesta: “ iubirea de sine”.

Am mers in baie, in oglinda și m-am uitat câteva secunde la reflexia mea. Știam ca va suna ridicol, ca îmi va veni sa rad dar cu toate astea am spus: “Ma iubesc. Sunt cea mai frumoasa persoana pe care o cunosc.” Imediat am simțit un fior, in tot corpul, era ca și cum udam pentru prima oară un copac uscat de o seceta lunga. M-a cutremurat ce am simțit. Iubirea îndreptată spre tine este de doua ori mai intensa, o data te simti bine când oferi iubire, și o data te simti bine ca o primesti. Dacă energiile s-ar vedea cu ochiul liber, as fi vazut un adevarat spectacol de-al lui Tesla.

Apoi m-am uitat mai atent la mine, am inceput sa vad toate trăsăturile mele prin ochii iubirii. Am simtit nevoia sa ud fiecare părticică din mine neiubita de atâta timp. “Îmi iubesc cearcanele, îmi iubesc acneea, îmi iubesc parul care cade, îmi iubesc buzele micute, îmi iubesc corpul sanatos, îmi iubesc și suferintele.

Totul face parte din mine, oricare din lucrurile enumerate mai sus spune o poveste. Cearcanele spun cât de mult lupt atunci când îmi doresc ceva, cât sunt dispusă sa sacrific pentru visele mele, acneea îmi spune când ceva nu e in regula cu mine, buzele, parul, corpul sunt o realizare a naturii, o manifestare a complexitatii naturii. Exact așa cum ma uit la o floare, cu uimire pentru cât este de simetrică sau cât este de asimetrica, exact așa ma uitam in reflexia mea, minunandu-ma pentru prima oară de darul pe care îl primim toti de la Univers. Viața.

Laleaua nu poate judeca trandafirul ca are spini prea multi, nici cactusul pe trandafir ca are prea putini. Crinul nu poate judeca ghiocelul ca are petalele prea mici, nici lacramioara ghiocelul ca le are prea mari. Natura ne-a făcut frumosi pe toti, însă noi cădem in capcana de a standardiza frumusetea, de a fi toti trandafiri, și incepem sa ne punem spini falsi, sa ne vopsim petalele in rosu, sa ne fortam frunzele sa crească mai mult. Dar niciodata nu ne vom iubi pentru ceea ce suntem.

Frumusețea vine din unicitatea noastra, din interiorul nostru, din ceea ce nu se vede cu ochiul liber, din ce am văzut eu in oglinda, energii care danseaza in sărbătorirea iubirii de sine.

Am văzut in viata mea oameni care se apropie de standardul de frumusete și nu se simt frumoși, nu au încredere in ei, nu se simt bine in pielea lor. Oh, da! Am văzut unul in oglinda in fiecare zi de când am luat contact cu standardizarea. Acum nu mai vad, acum îmi vad spinii și ii sarbatoresc, le arat iubire și le spun ca e natural și ca au un scop.

Va provoc pe toti cei care vor sa simtă magia pe care am simțit-o eu, sa mergeți chiar acum in oglinda și sa va spuneti ca va iubiti. Ca sunteti frumosi. Ca sunteți un dar de la natura. Eu va vad pe toti ca pe niște flori, fiecare in frumusetea lui. Let’s kill the standard!