Noua Zeelandă un tărâm magic

„Dacă ar trebui să descriu Noua Zeelandă într-un cuvânt, acesta ar fi: EPIC” -Bear Grylls. Într-adevăr, când ajungi acolo te simți ca într-un film. Nu degeaba s-au filmat aici: Stăpânul Inelelor, Hobbit, Cronicile din Narnia, Jurassic Park, Avatar sau Ultimul Samurai.

Noua Zeelandă are multe de arătat, dar pentru că am avut la dispoziție o săptămână, m-am documentat mai multe zile pentru a alege cele mai frumoase dintre cele mai frumoase atracții.

Am aterizat în Auckland, cel mai mare oraș ca populație din țară. Am închiriat o mașină (se conduce pe partea stângă) și am pornit la drum spre cea mai interesantă plajă din Noua Zeelandă, în Coromandel.

Catedrala Cove, peninsula Coromandel

Probabil îți imaginezi că e vorba despre o biserică, dar nu, nu e. Catedrala Cove este de fapt o peșteră cu golul în formă de arc și prin aceasta se zărește o stâncă sculptată de-a lungul secolelor de vânt și apă într-o formă orginală (asemănătoare cu stânca din insula James Bond).

Un peisaj pitoresc care nu fost trecut cu vederea de creatorii filmului „Cronicile din Narnia”. Ai aici exact scena din film.

Vremea nu a fost de vis dar experiența vizitării acestui loc unic a fost de neregretat. Plus că drumul până acolo a fost o atracție în sine. Am putut admira pădurile cu o vegetație diversificată și autentică. Probabil chiar poziția izolată a fost cauza proliferării atâtor specii unice, deosebite, neatinse de mâna omului. Clima tropicală a contribuit și ea la acest lucru.

Apropo, când e iarnă la noi, la ei e vară. Anotimpurile sunt inversate față de emisfera nordică (în caz că ți-a scăpat informația asta de la geografie).

Cu toate că au numai peisaje verzi, neozeelandezii  tot mai contribuie prin plantări de copaci. În poza de mai jos este plantată o padure de aproape 2000 de copaci, în memoria soldaților din zonă care și-au dat viața in primul război mondial.

Queenstown – pentru pasionații de adrenalină

Noua Zeelandă este împărțită în doua insule iar pentru a ajunge din insula nordică în cea sudică am luat un alt avion care a aterizat în Queenstown. Se putea ajunge și cu mașina, ba chiar e indicat un road trip pentru a admira frumusețea Alpilor ( Da, au și ei Alpii lor), însă timpul nu era de ajuns.

Queenstown este un fel de Mecca pentru iubitorii de adrenalină, în special pentru bungy jumping. Eu nu mă încadrez aici pentru că nu mi-am găsit curajul de a sări în aer de la 130 m. Acasă îl aveam, dar nu știu, mă părăsise undeva pe drum. : ( Dacă tu ai încercat, împărtașește-mi și mie experiența ta, poate incerc la următoarea ocazie.

În schimb m-am urcat într-un avion și-am pornit la drum spre Milford Sound.

Milford Sound – cel mai vizitat loc din NZ

Am rezervat un tur de pe site-ul meu preferat: trip advisor, care includea pe lângă zborul de deasupra Alpilor, o croazieră cu barca de 2 ore prin apele fiordului Milford Sound, în care am vazut multe cascade( cea mai mare cu o înăltime de 160 m)și peisajul muntos rupt dintr-o poveste cu elfi. (mai exact chiar Stăpânul Inelelor)

Momente preferate: observarea focilor, a pinguinilor și delfinilor în mediul lor natural.

Hollywood-ul neozeelandez

După explorarea fiordului, turul a continuat cu încă 40 minute cu avionul pentru a ajunge în Glenorchy.„Plimbare” cu jetboat timp de o oră. Ugh! M-au amețit tare zecile de învârteli în cerc pe Dart River. Îmi pare rău că nu am putut filma asta, pentru că numai „țineți-vă bine” am auzit. Plus că trecea la un milimetru de orice stâncă, în caz că nu era destulă adrenalină.

Treizeci de minute prin pădurea „veșnic verde” cu un ghid foarte amuzant, care ne-a dezvăluit secretul din spatele filmului Hobbit. Shh! Haai că ti-l spun și ție: au folosit mobilier supradimensionat pentru a da impresia că omul este un pitic. Am fost și eu la rândul meu hobbit pentru câteva momente.

Moment preferat: intrarea în trunchiul unui copac vechi de 1000 de ani, care avea interiorul gol, o condiție de adaptare pentru a se ușura de greutatea enormă pe care ar fi suportat-o altfel.

Despre pășunile verzi pline cu oi și vite nu îți voi spune prea multe, doar că sunt peste tot in NZ și că până și Milka a ales peisajele pitorești neozeelandeze, în locul celor elvețiene pentru reclama sa la ciocolată.

Auckland- orașul cu o treime din populația țării

Și nu este capitala.Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest oraș eclectic a fost gastronomia. Feluri delicioase tradiționale în cele mai căutate restaurante. Recomand „Soul Bar and Bistro” și „Orbit 360°” un restaurant panoramic, situat la ultimul nivel al celei mai înalte structuri de sine stătătoare din emisfera sudică: Sky Tower. Acesta se rotește constant pentru a oferi perspective asupra orașului din toate unghiurile.

Tips & Tricks

Înainte de a obține viza la aeroport sunt niște proceduri, explicate mai in detaliu aici. ( formular de completat, e interzisă intrarea cu tot ce înseamnă mancare  etc.)

Eu am fost întrebată la vamă, cât stau, ce vizitez, de ce am ales NZ, la ce hotel  și întrebarea cea mai importantă cand mă întorc? Nu te vor crede pe cuvânt, va trebui să ai bilet de întoarcere și rezervarea de la hotel cu tine. Nu sună prea prietenos dar așa pot controla imigranții.

Stay tunned! Urmează Laponia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *