De ce este BANGKOK cel mai vizitat oraș din lume?

Până acum o lună, aveam doar o vagă idee despre Thailanda. Capitala o pronunțam stâlcit. În  mintea mea  era doar o altă țară din Indochina. Insă am auzit de multe ori că ar fi o destinație de vis, lucru ce m-a făcut să îmi doresc să o vizitez.

Așadar, ca să îmi fac o idee mai clară despre această țară, am ales să vizitez atât insulele exotice din sud cât și capitala țarii Bangkok. Pentru că unde ai putea să simți cel mai bine pulsul unei țări dacă nu chiar în inima ei.

7 răspunsuri la întrebarea:  de ce să vă numărați printre cei 20 milioane de turiști care aleg această destinație in fiecare an?

1. Pentru că veți avea parte de un masaj memorabil.

Sau mai multe, chiar câte trei ore pe zi dacă vă place să fiți gâdilați ca mine.

Nu știu la ce se gândesc unii când aud de masaj thailandez, dar vă asigur ca nu e nimic erotic la mijloc, ba dimpotrivă, senzația e mai degrabă dureroasă, pe bază de coate, picioare și provocări echilibristice, cum ar fi să stai cu spatele pe genunchii indoiți ai maseuzei (dau o bere cui rezistă).

După ce merge câțiva metri pe spatele tău, iți întinde la maxim toți mușchii de care nu știai și la final îți pocnește toate oscioarele prin mișcări pasiv-agresive.

Poate vă întrebați de ce ați face un astfel de masaj?

Păi, eu cel puțin mă simt mai ușoară când merg pe stradă, am mușchii mai relaxați și nu mai am cârcei in talpă (yey!).

Probabil, funcționează după principiul cubului Rubik. Mai întâi pare ca îl strici și apoi, toate piesele ajung cumva la locul potrivit.

În caz că v-am convins, nu vă faceți griji în privința disponibilității. Veți întâlni saloane de masaj la tot pasul.

Deci, lăsați-vă pe mâna thailandezelor cu încredere, pentru că au experiență de 2500 de ani. Pe lângă toată atenția corpului, veți avea parte de zâmbete, complimente și dacă le sunteți tare dragi, chiar și  îmbrațisări.

2.Pentru că Buddha chiar i-a motivat pe thailandezi.

Bangkok are unele dintre cele mai spectaculoase temple din lume.

Templul meu preferat: Wat Arun. Atâtea detalii pe mp? Detalii la detalii.

Turnul său maiestuos, plin de ornamente, flori de porțelan, mozaic colorat este o delectare pentru ochii fiecăruia. Scările sale abrupte parcă te cheamă intr-o altă lume.

Thailandezii iubesc aurul iar Palatul Regal (Grand Palace)  este mărturia acestui lucru. Cel mai vizitat ansamblu arhitectural din Bangkok, dar și cel mai scump.

A  fost reședința regilor din 1780 și dovedește respectul thailandezilor față de conducătorii lor.

Dacă vreți să-l vizitați, asigurați-vă că tot corpul e acoperit de haine, altfel faceți cale întoarsă sau puteți să vă opriți la tarabele cu pantaloni din fața intrării (bună afacere).

 

 

3.Pentru că în timp ce faceți piața vă plimbați și cu barca.

Piețele Plutitoare din Bangkok  sunt un alt „must see”.

Thailandezii au reinventat modelul de piață. Echipați cu pălăriile tradiționale, aceștia își vând legumele și fructele exotice direct din barcă. Tu la rândul tău, faci cumpărăturile tot din barcă.

Un lucru simplu precum a face piața, se transformă intr-o experiență de neuitat. Pot deveni ușor aglomerate, dar măcar fiecare are spațiul său personal.

4.Pentru că de mâncare nu duce lipsă nimeni în Bangkok.

Pe apă sau pe uscat, thailandezii au mereu la îndemână mâncare. În Bangkok circulă o zicală: „Unde sunt oameni acolo este și mâncare.”

Street food peste tot, chiar și pe mjlocul trotuarului veți întâlni grătare aprinse și tigăi încinse. Poți să mănânci toată ziua cu doar câțiva euro.

 

5.Pentru că puteți să vizitați orașul în cele mai originale taxi-uri.

Adica într-un  „tuk-tuk”. Poți să simți adierea vântului când cele 30 de grade pe timpul iernii sunt prea mult, poți să intri în atmosfera locului prin culorile vii în care sunt aranjate sau poți pur și simplu să faci economie, pentru că pe  un drum poți să plătești chiar și un euro.

Însă grijă mare la țepele tuk-tuk-urilor! Acestea funcționează mai degrabă prin marketing afiliat. Adică, ori te opresc pe la niște magazine înainte de destinație, ori chiar destinația finală și-o aleg ei in funcție de interesele lor (am pățit-o  surprinzător de multe ori) .

A, încă ceva! Prețul pe care vi-l spune la început, îl împărțiți în jumătate și de acolo începeți negocierea. (haha!)

6.Pentru că veți găsi cele mai bune servicii hoteliere.

La același număr de stele, nu am mai întâlnit așa servicii, făra sa plătesc nimic suplimentar:

-două piese vestimentare erau spălate, uscate și călcate gratuit in fiecare zi

-ceai, cafea si băuturi ușoare gratuit pe tot parcursul zilei

-dimineața mic-dejun variat iar de la 5-7 seara, bufet cu specalități thailandeze, plus băuturi alcoolice

-mini-barul  cu sucuri, apă, bere, ați ghicit?tot gratuit.

Piscina de la etajul 20, priveliștea citadină și profesionalismul personalului  au venit la pachet cu aceste servicii de vis. Raportul calitate-preț este unul foarte bun în tot Bangkok-ul.

Hotelul în discuție se numește Amara Bangkok.

7.Pentru că Bangkok se laudă cu cel mai sus situat bar, în aer liber din lume.

 

La etajul  64, Sky Bar Lebua este unul dintre cele mai profitabile baruri din Bangkok. Și-a câștigat notorietatea prin intermediul filmului Hangover II.

Priveliștea este una excepțională iar Cupola aurită, in stil renascentist îi oferă locului un aer maiestuos.

Pentru amatorii de jazz, tot acolo este și barul Sirocco care pentru privilegiul de a asculta muzică la 200 m înălțime, vă taxează cu minim 65 de euro pe un pahar cu vin.

 

 

 

Tips & tricks

  1. Dacă plănuiești o ședere de maxim 15 zile, viza de intrare o primești in aeroport și costă 2000 baht( 50 euro). Pentru fiecare zi pe care o petreci în plus, primești o amenda de 500 baht/zi (13 euro).
  2. Dacă vei vrea să stai mai mult de 15 zile, fără să plătești amendă, viza se obține de la ambasada Thailandei din România sau altfel, găsești toate detaliile aici.
  3. Dacă ești întrebat, de taximetriști sau vânzători, de când ai ajuns în Bangkok, să știi că nu e o întrebare de dragul conversației, ci mai degrabă are scopul de a ști cât de mult să pluseze la preț. Sfatul meu e să zici că ești de multe zile acolo, ba chiar vii in fiecare an.
  4. Nu te increde în trecerile de pietoni, se pare ca nu prea au valoare in Bangkok.
  5. Vizitează strada Soi Cowboy! Atât pot sa spun aici.
  6. Exersează talentul la negociat! Ce prețuri spun ei prima oară, nici ei nu le cred.
  7. Îmbracă-te cu pantaloni lungi/fuste dacă intenționezi să vizitezi vreun templu. Programul se termina la 18:00 la majoritatea templelor  iar la Palatul Regal la 15:00.

 

2 thoughts on “De ce este BANGKOK cel mai vizitat oraș din lume?

    1. Thanks, lovely! <3 E o tara care ofera asa de multe si este si foarte accesibila din punct de vedere financiar. Kisses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *